Faq

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Facebook Business Mastery

Zijn de trainingen van Mark Bongers Academy ook geschikt voor startende ondernemers?

We plannen de live trainingen altijd op basis van twee niveaus: starter en gevorderd. Wanneer je in de startersgroep zit, wil dit niet per se zeggen dat je ook startend ondernemer bent. Met starter bedoelen we: ondernemers die weinig ervaring hebben met adverteren op Facebook. Natuurlijk zien we daardoor meer startende ondernemers in de startersgroep, dan in de groep gevorderden. Toch komt andersom ook wel eens voor. Bijvoorbeeld online marketeers die de overstap hebben gemaakt van loondienst naar ondernemer. Zij kunnen door hun ervaring direct instromen bij de gevorderden, ook al zijn ze nog maar net ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Waarin verschilt het programma voor gevorderden van het programma voor starters?

Zoals hierboven al deels is aangegeven, zit het verschil in de starters en gevorderden groep in de mate van ervaringen die je als persoon hebt met het adverteren op Facebook en Instagram. Werk je met marketing funnels, zet je regelmatig zelfstandig Facebook campagnes op met A/B-testen (doelgroepen of advertentiemateriaal), werk je met de Facebook pixel en heb je zelfstandig retargeting campagnes opgezet dan kun je jezelf als gevorderd zien. Toch komt het voor dat iemand met minder Facebook marketing ervaring in een gevorderden groep kan meedoen. Heb je weinig ervaring met adverteren op Facebook, maar veel met Google Ads of een goede marketing achtergrond dan is het in sommige gevallen mogelijk om in een gevorderden groep mee te doen. Tijdens het intakegesprek zullen we hier dan een besluit over nemen.

Zijn de trainingen geschikt voor diensten en business-to-business marketing?

Deze vraag wordt vaak gesteld, omdat ondernemers Facebook niet associëren met zakelijke doelgroepen. Stop met die illusie, de trainingen zijn juist geschikt voor business-to-business bedrijven! Je adverteert naar mensen op basis van functies, interesses of gedragingen, niet naar bedrijven. Je kunt dus iedereen bereiken, of dat nu ondernemers of medewerkers zijn dat maakt niet uit. Kijk bijvoorbeeld naar mijn bedrijf. Ik richt mezelf niet op particulieren, maar toch haal ik 100% van mijn omzet uit Facebook. Met Facebook kun je enorm gericht jouw doelgroep bepalen om jouw marketingactiviteiten op te richten. Ja, ook veel gerichter dan LinkedIn.

Wil je liever persoonlijk contact met ons om al je vragen te beantwoorden? Plan dan direct een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we al je vragen samen doornemen.

Moet je al een werkende website of Facebookpagina hebben?

Je kunt deelnemen aan onze trainingen als je nog geen werkende website hebt, omdat we je website vaak niet direct gebruiken. We werken namelijk meestal met landingspagina’s. Soms worden landingspagina’s met je eigen websitesysteem gemaakt. Er zijn echter ook systemen waarmee je zonder technische kennis een landingspagina kunt maken. Als deelnemer krijg je 3 maanden lang gratis toegang tot Adpage. Adpage is een systeem waarmee jij zonder technische kennis goed converterende landingspagina, salespagina’s en/of een complete website kunt maken.

Welke training of opleiding past het beste bij mij?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden. Aangezien iedereen andere behoeften heeft. Ben jij iemand die autonoom leert? Dan kan de online Facebook & Instagram Business Programma goed bij je passen. Vind je persoonlijke begeleiding belangrijk en wil je graag de mogelijkheid hebben om alle stappen rustig opnieuw te bekijken? Dan is de Facebook Business Mastery het meest geschikt. Daar krijg je namelijk de 4 live trainingsdagen en 3 jaar toegang tot het Online Facebook & Instagram Business Programma.

Hoe zit het belastingtechnisch? Zijn er subsidies of regelingen?

Nederlandse ondernemers kunnen de investering voor een training aftrekken in de aangifte van je inkomstenbelasting als bedrijfskosten. Dit zorgt ervoor dat jij uiteindelijk minder winstbelasting zult gaan betalen, omdat je winstlager uitkomt.

Vlaams ondernemers kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille waardoor zij het recht hebben op 20% of 30% korting op de volledige cursusinvestering, afhankelijk van de grootte van de onderneming. Dit kan, omdat wij officieel dienstverlener voor de KMO-portefeuille zijn sinds 2020.

Wil je liever persoonlijk contact met ons om al je vragen te beantwoorden? Reserveer hier vrijblijvend je plekje voor een van onze trainingen. We bellen je dan voor een intake.

Is het ook interessant voor mij als werknemer?

Als professional een training volgen is een goede keuze. De trainingen zijn super praktisch, maar wel theoretisch onderbouwd. Hierdoor leer je Facebook marketing zodanig toepassen dat jouw werkgever deze investering heel snel terugverdient. De trainingen zijn behalve voor ondernemers geschikt voor (online) marketeers, social media adviseurs, communicatieprofessionals en commercieel medewerkers. Met de trainingen vang je 2 vliegen in 1 klap: jij een certificaat (handig voor je CV) en voor je werkgever is de investering fiscaal aftrekbaar

Hoeveel tijd ben je tijd met huiswerk?

Houd rekening met een studiebelasting van ongeveer een dagdeel tot een dag tussen elke cursusdag in voor het verder uitwerken van je huiswerkopdrachten. De huiswerkopdrachten zijn erop gericht om bijvoorbeeld je strategie uit te werken, een campagne op te zetten of je advertenties te optimaliseren. Wanneer je Facebook marketing strategie eenmaal staat, kun je jouw Facebook marketing onderhouden binnen een tijdsbestek van slechts enkele uurtjes per week.

Door wie wordt de cursus gegeven?

De cursus wordt door Facebook ondernemer en oprichter Mark Bongers gegeven, samen met collega’s Stijn van Hout (specialist social media campagnes) en Wout Roosjen (specialist social media campagnes). Tijdens de opleiding zul je kennis maken met Mark, Wout en Stijn.

Wil je liever persoonlijk contact met ons om al je vragen te beantwoorden? Reserveer hier vrijblijvend je plekje voor een van onze trainingen. We bellen je dan voor een intake.

Zijn er nog bijkomende kosten behalve de opleidingskosten?

De investering is ALL-IN, behalve de advertentiekosten die je maakt. Dit betekent dat er dus geen geen kosten bijkomen voor de live online trainingsdagen, e-learning, community en boek. De kosten voor het adverteren dien je wel zelf te behalen. Hoe hoog moet dit bedrag zijn? Dat kun je volledig zelf bepalen. Je kunt al vanaf €1,- per dag adverteren op Facebook. Tijdens de trainingen zullen we je een advies geven over de hoogte van het budget. Dit verschilt namelijk per bedrijf, branche, Facebook advertentiecampagne doelstelling en strategie.

De opleidingen zijn behoorlijk uitgebreid. Is dit geen overkill voor mij?

Nee juist niet! Je moet exact weten hoe jij jouw Facebook campagnes aanpakt wil het succesvol zijn. Met ongeveer weten hoe het werkt of een halve campagne ga je geen succes krijgen. Onze gedachte is dat je iets 100% goed doet of je doet het niet. Anno 2020 is het niet meer even een advertentie plaatsen en hopen op succes. Daar is Facebook te groot voor. De opleidingen zijn daarom juist een compleet pakket waarin je volledig leert om alle mogelijkheden van Facebook en Instagram te benutten. Stap-voor stap leren wij je hoe je succesvol kunt adverteren op Facebook en Instagram. Jouw Facebook marketing is hierbij zo sterk als de minst effectieve stap in je Facebook campagne. Vergeet je er een of doe je het dus minder goed dan gaat dit ten kosten van je resultaat.

Ik heb elders een andere training gezien. Waarom zou ik deze volgen bij Mark Bongers Academy?

In de afgelopen vijf jaar hebben we meer dan 2000 cursisten mogen helpen ervaren wat een enorme invloed Facebook en Instagram kunnen hebben op het resultaat van hun bedrijven. Dit is ook terug te zien in de recensies op onze Facebookpagina of aan de vele recensie video’s die wij hebben ontvangen van deelnemers. Daarnaast zijn wij in Nederland marktleider op het gebied van Facebook en Instagram trainingen en opleidingen. Door continu te blijven investeren in onze kennis en vaardigheden, kunnen we deze positie behouden. Daarom zijn onze trainingen enorm praktisch en resultaatgericht. Altijd ontstaan uit de praktijk en altijd volledig geactualiseerd. Wij geloven niet in generalisten, maar in specialisten. Daarom zijn we als opleider volledig gespecialiseerd in Facebook, Instagram, Messenger en WhatsApp Marketing.
Behalve dat wij met onze trainingen en opleidingen ondernemers helpen om alles uit hun Facebook marketing te halen, passen wij onze lesstof ook zelf toe. Sterker nog: pas wanneer het ons heeft geholpen, passen we een techniek toe in de lesstof. Sinds 2018 zijn wij officieel lid van de Insights Hub van Facebook. Iedere vier weken hebben we contact met Facebook Benelux over de nieuwste ontwikkelingen, technieken maar ook om onze campagnes door te nemen.

Wil je liever persoonlijk contact met ons om al je vragen te beantwoorden? Plan dan direct een vrijblijvend adviesgesprek, waarin we al je vragen samen doornemen.

Wat ik als ik tijdens een van de trainingsdagen niet kan?

Geen zorgen. Wanneer je tijdens een van de trainingsdagen niet kunt, mag je één keer herkansen op een andere datum. Bovendien ontvang je van alle trainingen een video, zodat je geen lesstof hoeft te missen.

Krijg ik persoonlijke begeleiding?

Ja, dat is juist de kracht van onze trainingen. De Facebook Business Mastery is een groepstraining met persoonlijke begeleiding. Daarom werken we ook met een kleine groep (max. 10 deelnemers) om ervoor te zorgen dat we persoonlijk op jou en jouw bedrijf kunnen inzoomen. Bovendien hebben we een aparte Facebook ondernemerscommunity op gericht voor deelnemers van al onze trainingen. Daar kun je al jouw vragen stellen of advies vragen. Daarnaast vindt er iedere week één live Q&A sessie plaats zodat jij persoonlijk je vragen kan stellen aan ons team.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, daarvoor kun je contact opnemen voor de mogelijkheden. Bij de Facebook Business ontvang je altijd twee facturen. Na het intakegesprek ontvang je een factuur aanbetaling (20% van de cursusinvestering) en bij aanvang ontvang je de overige 80%. Het is mogelijk om deze overige 80% in meerdere maandelijkse gelijke termijnen te betalen. Dit bespreken we altijd in het intakegesprek.

Heb je na het lezen van de vragen en antwoorden nog vragen of wil je liever even persoonlijk contact? Laat dan even in een mail weten wanneer en op welk telefoonnummer we je kunnen bereiken. Wij proberen je dan zo snel mogelijk te bellen.