“Ga het wiel niet opnieuw uitvinden”

Het leuke van het geven van live opleidingen is dat je in aanraking komt met heel veel ondernemers. Allemaal met een eigen verhaal en een enorme ambitie. Een bijzonder succesverhaal is dat van Christiaan Akkermans die in mei en juni de 4-daagse Facebook Business Mastery bij ons volgde. Hij was er niet live bij, maar volgde de cursus vanuit Spanje via Facetime. Inmiddels weten wij dat hij toen midden in de opnames zat van het RTL 4 programma ‘Het Spaanse Dorp’. Met zijn nieuwe bagage uit de cursus is Christiaan aan de slag gegaan om – samen met zijn vrouw Kirsten – niet één onderneming, maar zelfs twee ondernemingen op de kaart te zetten in Nederland én Spanje.

Christiaan en het Polopos-avontuur

Christiaan is een enthousiaste jonge ondernemer die sinds kort met zijn gezin naar het Spaanse dorp Polopos is geëmigreerd. De reden? Om meer buiten te leven en meer verbonden te zijn met de natuur. Maar boven alles staat: meer tijd voor het gezin en zoontje Lucas. “We willen vaker even een stap terug doen om bewust te genieten van het leven!”

“Zo’n elf jaar geleden zeiden Kirsten en ik al tegen elkaar dat wij ooit een keer naar Spanje of Italië zouden willen verhuizen. Nu hebben wij deze stap eindelijk gezet.”

In Spanje timmeren Christiaan en Kirsten hard aan de weg met de twee ondernemingen die ze vanuit Spanje runnen. Met de eerste onderneming www.machtigleven.nl richt Christiaan zich op mensen die werk doen waar zij zich niet prettig bij voelen. Hij helpt hen te achterhalen welk werk helemaal bij hen past en wapent deze personen voor elk sollicitatiegesprek of het opbouwen van een bloeiend bedrijf. De tweede onderneming Traditions Wine (www.traditions.wine) is een gezamenlijke passie van Christiaan en Kirsten. Ze gaan graag op zoek naar waanzinnig lekkere wijnen. Tijdens deze zoektocht hebben ze een unieke Spaanse wijn gevonden met een bijzonder verhaal. Deze wijn exporteren ze naar Nederland en is te koop via wijnvoordeel.nl.

Wie een aantal afleveringen van het RTL programma Het Spaanse Dorp heeft gezien, ziet het meteen: Christiaan heeft passie voor zijn werk! Anders dan de andere koppels stort hij zich vol overgave op de twee prachtige ondernemingen en laat hij zijn huis opknappen door een lokaal bouwvakkers team.

Het wiel niet opnieuw uitvinden

Christiaan wilde zelf niet opnieuw het wiel uitvinden en schakelde ons in om van hem een Facebook expert te maken. Hij deed mee aan de 4-daagse Facebook Business Mastery waarbij Mark en Stijn hem en de andere cursisten stap-voor-stap mee namen in onder andere het adverteren op Facebook via het Advertentiebeheer. Christiaan is ingestapt in ons programma om ervoor te zorgen dat hij vanuit het Spaanse Polopos de juiste doelgroep via social media kan bereiken en converteren naar nieuwe klanten.

Christiaan, hoe heb je de kennis uit de Facebook Business Mastery toegepast in jullie bedrijven?

* Het lukt mij nu beter dan voorheen om effectieve advertenties en campagnes te maken en deze alsmaar te verbeteren.

* Ik kan nu beter analyseren hoe ik mijn campagnes en advertenties moet verbeteren, zodat de conversies omhoog gaan.

* Dankzij de training ben ik Facebook Messenger gaan inzetten op onze website. Ik merk dat wij op deze manier veel persoonlijk contact kunnen opbouwen met onze klantenkring. Dat is echt een toegevoegde waarde.

* Onze websites zijn inmiddels echt Facebook georiënteerd. Op deze manier brengen wij focus aan in onze marketing, waardoor we effectiever zijn geworden.

Wat is jouw nummer 1 advies voor andere ondernemers? 

Zorg ervoor dat je kennis up-to-date blijft zodat je tijdig op nieuwe ontwikkelingen of kansen in kunt spelen. Ga niet het wiel opnieuw uitvinden, maar zoek de specialisten op. Dit scheelt je zoveel tijd, dat je het snel genoeg terugverdiend hebt.

“Samen met Kirsten wil ik mensen middels onze wijn eraan herinneren om in het drukke bestaan wat vaker een stap terug te doen en te genieten. Verander alledaagse, standaard momenten bewust in betekenisvolle momenten.”

Wil jij meer weten over de Facebook Business Mastery? Aarzel dan niet om even een e-mail te sturen naar info@markbongers.nl of bel met 0413-395241.